Corona update TV de Maten

Helaas gelden met ingang van zaterdag 13 november 2021 weer verdere Coronamaatregelen m.b.t. het betreden van het tennispark en het clubhuis:

·       buiten de baan houden we weer 1,5 meter afstand van elkaar;
·       de avond-bardienst vervalt, voorlopig in ieder geval voor de komende 3 weken;
·       het klaverjassen van 17 november a.s. vervalt, of de volgende avond wel door kan gaan wachten we even af;

Lees meer

Voorjaarscompetitie 2022

Na eindelijk weer een competitie volledig te hebben kunnen spelen is het alweer tijd om voorbereidingen te treffen voor de voorjaarscompetitie 2022. Jouw inschrijving ontvangen wij graag vóór 25 december 2021.

 

Lees meer

Jeugd voorjaarscompetitie 2022

Vanaf heden is het weer mogelijk voor de jeugd om zich op te geven voor de jeugd voorjaarscompetitie 2022. Wij hebben gemerkt dat het afgelopen jaar minder kinderen zich hadden aangemeld om competitie te spelen (wellicht door Corona), hierdoor konden wij helaas niet altijd teams compleet maken. Wij hopen dat zo veel mogelijk kinderen zich aanmelden zodat wij iedereen kunnen indelen.

Lees meer

Annuleren baanreservering en baanverlichting

Te vaak constateren wij dat een baan op de gereserveerde tijd niet bespeeld wordt. Daar zal ongetwijfeld een goede reden voor zijn maar doe ons en je collega leden een plezier door de baan dan (bijtijds) te annuleren. Dat kan heel eenvoudig gedaan worden bij “mijn reserveringen”.

Lees meer

Achtergebleven kledingstukken

In onze garderobe hangen al geruime tijd kledingstukken (jassen, sjaals, mutsen etc.) die door onze leden en/of bezoekers per abuis zijn achtergelaten. Zie bijgaande foto. Kijk s.v.p. – als je iets mist – de komende tijd of er iets van je bijhangt. Medio december zullen we de kledingstukken die er nog hangen in een zak bij het Leger des Heils deponeren.

Lees meer

Nieuwe tennislera(a)r(en)!

Al jaren hebben we als tennisvereniging meer vraag naar lessen dan onze vaste tennisleraar Joost kan invullen. Omdat we niemand willen teleurstellen heeft Joost de afgelopen jaren regelmatig iemand ingeschakeld om extra tennislessen te kunnen aanbieden. Afgelopen jaar heeft Pieter Moors een groot deel van die lessen kunnen invullen, waarvoor wij hem zeer dankbaar zijn.

Lees meer

Kampioenen najaarscompetitie

Dit jaar is de najaarscompetitie gelukkig wel helemaal gespeeld. Op vrijdagavond helaas met regelmatig regen, maar op de zaterdag met veel mooie (zonnige) dagen. 

Lees meer

Kaartavonden

Vanaf de maand november willen we weer voorzichtig beginnen met de maandelijkse kaartavond in ons clubhuis. Er zal weer worden gekaart (klaverjassen en jokeren) op elke derde woensdagavond van de maand. 
De kosten bedragen € 2,50,- per avond. De avonden staan vooral in het teken van gezelligheid.

In verband met de huidige coronamaatregelen en de verwachting dat er niet versoepelt gaat worden per 1 november is het wel van belang dat je een geldige Corona Check App QR code bij je hebt.

De eerste kaartavond zal weer plaatsvinden op woensdag 17 november om 19.45 uur. Het einde van deze avond is meestal rond 23.00 uur. 

Wij hopen dat er veel mensen zullen komen op deze gezellige avonden, tot dan! 

 

Speelsterkte en rating naar een beter systeem

De afgelopen jaren heeft de KNLTB gezocht naar een nieuw speelsterkte systeem waarbij elke wedstrijd meetelt voor je rating. De manier waarop de rating wordt berekend in het huidige Dynamische Speelsterkte Systeem (DSS) werkt niet optimaal. Na uitgebreid onderzoek en testen introduceren we dan ook vanaf de start van het seizoen 2021-2022 een nieuwe methode voor het bepalen van de rating van een speler.

Lees meer

Rabo ClubSupport 2021

De Rabo ClubSupport actie is volop in actie en we hebben jouw stem nodig! Stemmen kan nog tot 25 oktober dus lees nu snel verder hoe je de club kunt helpen!

Lees meer

Terugblik Giant (store Van Hest) toernooi 2021

Waar we als eerste aan terugdenken als het gaat om het toernooi is het geweldige weer, het was elke dag droog! Dit konden we ook goed gebruiken want met maar liefst 192 deelnemers en 224 wedstrijden zat het toernooi meer dan vol.

Lees meer

Old Stars update: hulp gevraagd!

Wij zijn inmiddels ca. 12 weken onderweg met de activiteit OldStars. 16 enthousiaste vrouwen en mannen komen wekelijks op de vrijdagmiddag naar ons park om onder begeleiding van Pieter Moors en een aantal begeleiders een balletje te slaan en hun sociale netwerk te vergroten.

Lees meer

Inschrijven bardiensten

Ons clubhuis en terras mag al weer geruime tijd open. Naast de inkomsten uit de contributie zijn de inkomsten uit de clubhuis verkoop van wezenlijk belang voor het financiële reilen en zeilen van onze vereniging. Het is dan ook jammer om te moeten constateren dat er nog slechts beperkt bardiensten zijn gedraaid en/of gepland. Met name de doordeweekse avonden – waarbij onze 10 banen vrijwel constant zijn bezet – zijn voor onze club – qua omzet – belangrijk. Wat is er nu leuker om na je potje tennis een drankje in het clubhuis of op ons terras te nuttigen. Dus bij deze nogmaals een dringende oproep om 1 of 2 bardiensten in te plannen via de bardienstplanner.

Lees verder voor meer informatie en plan direct je bardienst in via de link!

Lees meer

Attentie

Bij veel regenval zijn de gravelbanen (en in een enkele geval ook de smashcourt) soms niet bespeelbaar en liggen er plassen. Wel vervelend als je die baan hebt gereserveerd, maar ga nooit met een sleepnet door een plas heen. Dit heeft tot gevolg dat de volgende keer het nog langer gaat duren tot de baan droog is (de baan slibt namelijk dicht).

Indien de gravelbanen te droog zijn kan het voorkomen dat in de gereserveerde tijd de baan gesproeid moet worden. Vervelend natuurlijk maar een te droge baan speelt niet lekker en je loopt de baan kapot.

Indien de baan gesproeid gaat worden hoor je een toeter en heb je 1 minuut om de baan te verlaten (eerst nog even snel vegen natuurlijk).

Tennisballen kopen?

Heb je nog nieuwe tennisballen nodig?
Deze zijn nu weer te koop aan de bar! Bespaar je het ritje naar de Decathlon, doe geen moeite om ze online te bestellen maar haal ze bij TV de Maten.
Eén blik voor € 6,50 en twee voor € 12,-

 

Afsluiten park in de avonduren

Graag aandacht voor het afsluiten van het park in de avonduren.
Nu het clubhuis niet open is en er geen bardienst is is de afspraak dat diegene die het laatst getennist heeft er voor moet zorgen dat alle verlichting uit is en dat het park afgesloten wordt door het op slot doen van het hek waar je het park verlaat.

Lees meer

Online een baan reserveren, hoe doe ik dat?

Het is goed om nog even enkele spelregels te herhalen.
- Het reserveren van 2 tijdblokken achter elkaar is niet toegestaan. Is de baan na jou niet gereserveerd dan kun je uiteraard gewoon door blijven spelen. Wij zien dat niet alle nieuwe leden hiervan op de hoogte zijn en daarom noemen we deze “spelregel” nog een keer.

Lees meer

Vrienden van De Maten 2021

Wat doen de Vrienden van De Maten?
Zij maken onze dromen waar…..

Zoals u wellicht al heeft gezien wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de overkapping op ons terras.
Vrienden kun je echter nooit genoeg hebben. En, we hebben nog genoeg dromen! 
Juist in de tijd van Corona hebben wij jullie nodig! Sluit je daarom aan bij de Vrienden van De Maten. Er gingen al meerdere vrienden voor!

Lees meer

Volg ons ook op Facebook en Instagram!

Wil jij ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen Tennisvereniging De Maten? Volg ons dan via Facebook en Instagram! Wij plaatsen regelmatig leuke updates, foto's of aankondigingen van evenementen of toernooien. Je kunt ons volgen op deze pagina op Facebook en deze pagina op Instagram.

Lees meer

Privacy policy

Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe privacywetgeving in werking getreden (AVG). Tennisvereniging De Maten hecht veel waarde aan de bescherming van je persoonsgegevens. Hierbij willen wij jullie heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met jullie persoonsgegevens

Wij doen er alles aan om je privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Tennisvereniging De Maten houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

Lees meer

Van Swoll open jeugdtoernooi TV de Maten 2021.

De weersverwachtingen waren niet al te best voor de week van het jeugdtoernooi maar gelukkig konden we de wedstrijden elke dag mooi uitspelen.
Tijdens de finale zaterdag was het zelfs erg mooi weer waarbij het publiek en ouders lekker weer konden kijken bij de kinderen.
Er kwamen zelfs kinderen uit Ede en Deventer om mee te doen aan het toernooi.

Lees meer

Stras4you Clubkampioenschappen 2021

Aangekondigde versoepelingen, we mogen eindelijk weer meer, de clubkampioenschappen kunnen doorgaan, kort dag voor de organisatie en zie hier het resultaat … ENTHOUSIASME ten TOP !!!!

Lees meer