Er gaat niets boven gravel

Eén van de thema’s van de KNLTB Bestuurdersdag tijdens het ABN-AMRO tennistoernooi afgelopen maand. En dat neem ik graag ter harte. Wat kijken we ernaar uit weer op baan 5 t/m 10 te kunnen spelen. Dat onze schoenen weer oranje kleuren en we net de bal raken door even te versnellen. Heerlijk… nog even geduld. Ik hoop dat ten tijde van deze eTema de mannen van het CBO al bezig zijn met het speelklaar maken van de gravelbanen. Mannen succes; met de nieuwe middelen zal het jullie zeker lukken.

De Maten heeft World Team Cup Rolstoeltennis!
Gravel is wel de reden dat we de World Team Cup Rolstoeltennis naar ons park hebben kunnen halen. De KNLTB en de ITF zochten twee moderne clubs, niet te ver van elkaar vandaan, die samen beschikken over zo’n 15 gravelbanen. Dat is gelukt bij de Maten en de Sprenkelaar. Wij zijn blij dit mooie wereldtoernooi te mogen hosten op ons park. Een week lang in mei 2018 kleurt ons park internationaal, met tal van culturen en prachtig tennis. Ik heb de rolstoeltennis finale in Rotterdam gezien, wat een happening. Wat een snelheid met die wielen, wat een dynamiek en kracht gaat er van die spelers uit. Mooi om te zien en mooi om met elkaar het gesprek te voeren over de faciliteiten die de organisatoren bij ons willen aanbrengen, om voor deze spelers een geweldig toernooi te verzorgen. Bekijk hier het bericht van de KNLTB én van onze wethouder sport Nathan Stukker. 

Openingsdag 2 april
Gravel nodigt jullie uit voor onze Tennis Meet & Greet zondag 2 april. Samen met de kinderen van de Worldtour kan er door iedereen die dag vrij - en georganiseerd - gespeeld worden. Hopelijk kunnen we dan op gravel een balletje slaan en ervaren hoe dat is. Weten jullie het nog? Altijd anders als in de hal en op smashcourt. Een week later start de competitie, dus kom allemaal lekker een balletje slaan, een drankje pakken en je nieuwe tennispasje ophalen. De organisatie van deze openingsdag ligt bij Ronald Gougon, dus dat belooft weer gezellig te worden.

Finale Intersport Donkere Dagen Maten Masters
Of op gravel, een week eerder, de finaledag van het  Intersport DDMM toernooi ook kan plaatsvinden, moeten we afwachten. Duimen dat de meteorologische lente die per 1 maart is gestart, de vorst nu definitief uit de lucht houdt. Vanaf deze plek wil ik in ieder geval John Noija, Daan van de Ploeg en Ronald Gougon bedanken voor dit gezellig wintertoernooi. Ondanks de sneeuwval heeft iedereen zijn wedstrijden met plezier kunnen spelen. We kijken terug op oergezellige wintertennisdagen, waardoor we aardig in conditie zijn gebleven.

Nieuwe sponsoren
Een ander dank-je-wel is voor de drie nieuwe sponsoren die zich met plezier aan ons verbinden. Douwes + Partners Advocaten, Remason Zonwering en Bakker Toet. De sponsoren stellen zich in deze nieuwsbrief kort voor en komen in de volgende eTema’s uitgebreid in beeld. Wat geweldig dat steeds meer leveranciers en nieuwe relaties zien dat we goed bezig zijn en graag hun naam verbinden aan onze mooie vereniging.

Nieuwe donateurs minibaantje
Ook de nieuwe donateurs heb ik voorbij zien komen voor het minibaantje. Verschillende eigen leden, maar ook mensen van buitenaf,  zie deze website. Heb jij al besloten Vriend van het minibaantje te worden? Of ga je liever voor een logobord bij de ingang van het baantje? We zijn  goed op weg met donaties, maar we zijn er nog lang niet! Dus beste Matenaren, wees creatief, haal geld op, verzin een familienaam voor bij het minibaantje of schud je spaarpot leeg. Het bedrag zullen we echt niet 1 april binnen hebben, maar toch wel voor de zomer?

Met dit mooie vooruitzicht, wens ik iedereen een fantastisch tennisseizoen toe op onze gravelbanen. Op een park dat er dankzij de mannen van het CBO en de Klussendag 11 maart weer spik en span uitziet.

Tot binnenkort, natuurlijk bij de Maten!

Lilian Eilers
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.