Partner van Esther Vergeer Foundation

Tennisvereniging De Maten in Apeldoorn is partner van de Esther Vergeer Foundation en daarmee partner van Join the Club. Het Join the Club project is een intensieve samenwerking tussen de Esther Vergeer Foundation en tennisvereniging De Maten.
Join the Club is een initiatief om kinderen in aanraking te brengen met rolstoeltennis en ze uiteindelijk binnen de veilige en plezierige omgeving van De Maten lid te laten worden. 

De Esther Vergeer Foundation helpt De Maten waar mogelijk om deze voor hen vaak nieuwe doelgroep te verwelkomen en de juiste voorzieningen te hebben.
De doelgroep bestaat uit kinderen tussen de 6 en 18 jaar oud die uit de regio van de tennisvereniging komen, een lichamelijke beperking hebben en nog niet aan rolstoeltennis doen.

Gezamenlijk worden door de Esther Vergeer Foundation en De Maten open dagen georganiseerd op de tennisvereniging.
De laatste Open Dag was woensdag 30 mei 2018 en tijdens deze open dagen maken kinderen kennis met rolstoeltennis. Plezier en informeren staan voorop. Er is volop gelegenheid om ouders en kinderen te informeren over de mogelijkheden binnen de club. Esther Vergeer is in de meeste gevallen als boegbeeld aanwezig op die dag. Het doel is de open dag als impuls te gebruiken om daarna een trainingsgroepje te kunnen laten starten en de kids bij De Maten lid te laten worden en echt onderdeel van het verenigingsleven te laten zijn.

Foto's van de laatste gezamelijke Clinic / Open dag zijn hier te vinden.

Tennisvereniging De Maten is een vereniging voor iedereen en draagt rolstoeltennissers een warm hart toe. De spelers kunnen gebruik maken van zes gravelbanen en vier smashcourtbanen met ledverlichting.

Bij De Maten wordt van 28 mei t/m 3 juni 2018 de wereldtop rolstoeltennis ontvangen voor een internationaal tennistoernooi. De Dames en de Quads spelen bij De Maten, de Heren en Junioren bij de Sprenkelaar in Apeldoorn. Voor meer informatie zie deze pagina.