Apeldoornse Tennis Kampioenschappen

De Apeldoornse Tennis Federatie (ATF) organiseert jaarlijks in de eerste twee weken van september de Apeldoornse Tennis Kampioenschappen (ATK).  Een toernooi met een rijke geschiedenis. De ATK werd in 1962 voor de eerste keer georganiseerd op de banen van Malkenschoten, het huidige Vego. In die tijd bestonden binnen Apeldoorn slechts drie verenigingen (Malkenschoten, Quick en Daisy) waarvan de leden onderling streden om het Apeldoorns Kampioenschap.

In de daarop volgende jaren zijn er binnen Apeldoorn tien verenigingen ontstaan, waar de wedstrijden om het Apeldoorns Kampioenschap gespeeld worden. Om toerbeurt mag een vereniging de finales organiseren. 

Momenteel zijn er binnen Apeldoorn zo’n 5000 tennissers actief en het toernooi is door de jaren heen één van de grootste toernooien van Nederland geworden. Helaas hebben we de laatste jaren te maken met een teruglopende interesse en deelname. De ATF heeft zich tot doel gesteld de ATK een aansprekend toernooi te maken voor spelers en toeschouwers, zowel op als naast de banen.

Meer informatie over de Apeldoornse Tennis Kampioenschappen is te vinden op www.apeldoorntennis.nl. Inschrijven voor dit Apeldoornse toernooi kan via www.toernooi.nl